dimarts, 30 de setembre del 2014

TV3 A L'ESCOLA ANTONIO MACHADO

El passat 8 de juny de 2014 el Telenotícies Vespre va oferir una notícia sobre la Xarxa d’Escoles que Aprenen i la Xarxa d’Escoles Sistèmiques. En la primera part, apareixen imatges i testimonis de la nostra escola, per il·lustrar la visita que més de 100 mestres van fer al nostre centre a finals del mes de maig i en la que vam poder compartir i mostrar els principis psicopedagògics i metodològics de la nostra manera de treballar.

Ja fa anys que formem part de la Xarxa d’Escoles que Aprenen, coordinada pel David Vilalta de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB. Inicialment era la Xarxa d’Escoles Novelles. El canvi de nom té a veure amb el fet que, independentment de la data de creació de cada centre, és una Xarxa que està formada per una trentena d’escoles d’arreu de Catalunya que pretenen seguir pensant en com ajudar als nens i nenes a aprendre més i millor. A part de les reflexions internes del claustre, estar a la Xarxa  afavoreix que ens puguem plantejar preguntes i compartir-les amb escoles diferents a la nostra sobre com treballar millor. Aquestes trobades i visites es complementen amb la formació que els mestres del Machado fem cada any a l’escola, així com amb l’assistència a Jornades, conferències, lectura de bibliografia, etc. Tot plegat, en el marc de la formació permanent entesa com a requisit necessari per a la nostra pràctica docent.

Pengem aquí el vídeo, com una petita mostra de l’interès i el reconeixement que la nostra escola suscita.

 
Aquí podreu veure les entrevistes íntegres que es van fer al David Vilalta i al Carles Parellada, representants de les dues Xarxes esmentades. Tenim la sort que tots dos han vingut en algun moment a l’escola a fer xerrades amb les famílies.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada